fbpx

Kortsluiting

Last van een storing? Wij staan dag en nacht voor u klaar! 

De hulp inschakelen van Elektricien Dordrecht?

Neem telefonisch contact met ons op en wij zorgen ervoor dat een van onze elektriciens u komt helpen

Bij kortsluiting is de weerstand zo laag dat er een zeer hoge stroom door de elektriciteitskabels zal vloeien. In het echte leven is de weerstandswaarde zo klein omdat de twee polen van een stopcontact rechtstreeks zijn verbonden zonder een elektrisch apparaat waarop een weerstandswaarde is aangesloten. Het kan ook gebeuren als een elektrisch apparaat is aangesloten, maar er nog een verbinding is tussen de twee polen. Dit komt doordat elektriciteit de weg volgt met de minste weerstand en dus grotendeels door de nieuwe aansluiting stroomt. Bovendien kunnen kortsluitingen veel problemen veroorzaken en in het ergste geval zelfs brand veroorzaken. Daarom moet de elektrische installatie in een woning altijd veilig zijn. Dit is ook een manier om apparaten veilig te houden. Stroomonderbrekers zijn nu in elk huis. Deze stroomonderbrekers breken niet, maar ze schakelen de stroom uit. Bij een stroomonderbreker is het gemakkelijk om fouten te vinden. Als de stroomonderbreker niet meer werkt, is er kortsluiting. Het vinden van de bron is een ander en ingewikkelder verhaal.

 

Kortsluiting vanuit de meterkast

De groepenkast staat op de plek waar de meters worden bewaard. In deze groepsbox wordt de elektriciteit verdeeld over elke groep. Het betekent dat elektrische apparaten overal in huis kunnen worden gebruikt. Meestal stroomt de stroom in één richting. Bij een kortsluiting is dit niet het geval. In dit geval raken de stroomdraden van een elektrisch apparaat elkaar, waardoor de voeding sterker wordt. Wanneer de stroomtoevoer omhoog gaat, schakelt de aardlekschakelaar uit en schakelt de stroom uit. De elektriciteit is uitgeschakeld omdat het zo veiliger is. De stroom naar een huis wordt dan voor een korte tijd uitgeschakeld.

 

We lossen uw kortsluiting probleem onmiddellijk op

Als u een kortsluiting ervaart, kunt u ons bellen voor hulp. We staan ​​altijd voor je klaar, dag en nacht. We geven veel om uw veiligheid, wat laat zien hoe wij, als technici, werken. Ook houden we ons altijd aan de geldende veiligheidsregels. Als experts helpen wij u graag verder en zorgen ervoor dat er zo min mogelijk schade aan uw elektriciteit ontstaat. Wij zorgen ervoor dat in uw woning de juiste draden op de juiste manier worden aangesloten om kortsluiting te voorkomen. Als u direct hulp nodig heeft, staan ​​wij direct voor u klaar! Maak dag en nacht gebruik van onze pech- en storingsdienst.

Kortsluiting
Call Now Button