fbpx

Meterkast vervangen

Last van een storing? Wij staan dag en nacht voor u klaar! 

De hulp inschakelen van Elektricien Dordrecht?

Neem telefonisch contact met ons op en wij zorgen ervoor dat een van onze elektriciens u komt helpen

Meterkast vervangen Dordrecht

Het vervangen van uw meterkast is een essentiële zaak om de veiligheid in uw woning te onderhouden. Om uw meterkast te vervangen is het gebruikelijk om het eerst te controleren, of te laten controleren door een ervaren elektricien. Het kan namelijk blijken dat uw meterkast in een goede staat is, maar dat de groepenkast toe is aan een uitbreiding. Ook voor uitbreiding van uw groepenkast kunt u een professionele elektricien inschakelen zodat de procedure zo veilig en efficiënt mogelijk wordt uitgevoerd. Als u geen ervaring heeft met het vervangen van uw meterkast is het sterk afgeraden om er zelf aan te gaan sleutelen. 

Waarom moet mijn meterkast vervangen worden?

De reden van vervanging van uw meterkast kan liggen aan verschillende factoren. Aan veroudering en aan defecten. Alle oorzaken komen allemaal op hetzelfde neer, namelijk dat de meterkast niet meer voldoet aan de actuele normen. Een van de factoren die erop wijzen dat u uw meterkast moet laten vervangen is de aanschaf van veel elektrische apparaten. Voornamelijk elektrische apparaten met een hoog vermogen, bijvoorbeeld inductiekookplaten of keramische kookplaten. Voor dit bestaat er een aparte fornuisgroep. Ook voor apparatuur die niet perse in de woning staan zijn er aparte groepen nodig. U kunt denken aan jacuzzi’s, sauna’s of elektrische waterpompen. Deze apparaten hebben een hogere spanning nodig, hiervoor moet er een aparte groep geïnstalleerd worden met een 3-fase aansluiting.

Meterkast vervangen
Groepenkast

Aan welke normen moet mijn meterkast voldoen?

Het is verplicht dat de meterkast in uw woning voldoet aan de NEN-normen. Voldoet uw meterkast niet aan de vastgestelde NEN-normen? Dan moet deze met spoed vervangen worden. Dit kan namelijk voor problemen zorgen in uw woning. Het is erg belangrijk dat de meterkast in uw woning in de beste staat mogelijk is. Een groepenkast en een meterkast zijn de hart van je woning. De elektriciteitsdraden kunt u vergelijken met de aderen! Is er ergens een defect, ook in de elektriciteitsdraden? Dan moet het gelijk behandeld worden, anders kan het voor grotere problemen zorgen! De meterkast vervangen kan nodig zijn!

Gebruikt u nog een stoppenkast? 

Een stoppenkast is in veel verouderde huizen te vinden. Een stoppenkast bestaat uit zekeringen, deze zekeringen worden ook wel stoppen genoemd. Een stoppenkast geeft voldoende bescherming, maar toch wordt het aangeraden om uw stoppenkast te vervangen door een groepenkast. Dit is namelijk moderner, het kan daarom de hedendaagse apparatuur en digitale levensstijl aan. Het vervangen van uw stoppenkast door een groepenkast zorgt voor veiligheid in uw woning. De kans op woningbranden door kortsluitingen wordt zoveel mogelijk beperkt met een goed onderhouden groepenkast.

Call Now Button